Olimpiada de Tehnologie a Informației (OTI)

Toate subiectele și resursele pentru OTI, Olimpiada de Tehnologie a Informației, în ultimii ani.Întrebări frecvente

Ce este Olimpiada de Tehnologie a Informației?

OTI este o competiție anuală pentru elevii de liceu, care încurajează interesul în domeniul tehnologiei informației, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și promovează spiritul de competiție. Câștigătorii sunt recompensați cu premii și burse de studiu.

În ce constă concursul?

Pentru ambele secțiuni TIC/C#, concursul constă într-o singură probă - proba proiect, cu durata de 4 ore (pentru etapa județeană) și 5 ore (pentru etapa națională). Pentru secțiunea TIC, proiectul constă în realizarea unei teme decise anual de Comisia Națională și menționate în precizările cu privire la organizarea Olimpiadei. Evaluarea va include elemente de tehnoredactare, design, prelucrare imagini/audio/video, baze de date, gestiunea paginilor web etc. Pentru secțiunea C#, proiectul constă în realizarea unei aplicații desktop/web, utilizând produsele Microsoft Visual Studio Express, pe o temă decisă anual de Comisia Națională și menționată în precizările cu privire la organizarea Olimpiadei.

Cine poate participa la Olimpiada de Tehnologie a Informației?

Concursul se organizează pe următoarele secțiuni: TIC (IX-XII) și C# (IX-XII). La secțiunea TIC, concurenții pot participa doar la nivelul clasei din care fac parte. La secțiunea C#, concurenții pot participa indiferent de clasă.

Ce premii sunt oferite câștigătorilor Olimpiadei de Tehnologie a Informației?

Câștigătorii Olimpiadei de Tehnologie a Informației sunt recunoscuți cu premii, burse de studiu sau alte recompense, în funcție de sponsori și organizatorii din anul respectiv. Participarea în sine poate fi o experiență valoroasă, oferind posibilitatea de a învăța și de a-și dezvolta abilitățile în domeniul tehnologiei informației și a comunicării.


Etapa județeană

2022

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011


Etapa națională

2022

2019

2018

2017